LOGGA IN MED DITT E-HANDELSKONTO{{serverResponse}}
{{ forgotEmailMessage }}
GLÖMT LÖSENORD

Butiksinfo

 • {{ storeInformation.Address }}
 • {{ storeInformation.ZipCode }} {{ storeInformation.City }}
 • Visa på karta

Öppettider

 • Vardagar: {{ storeInformation.HoursWeekDay }}
 • Lördag: {{ storeInformation.HoursSaturday }}
 • Söndag: {{ storeInformation.HoursSunday }}
 • Mer information och event!
Avvikande:

Kontakt

 • {{ storeInformation.Mobile }}
 • {{ storeInformation.Phone }}
 • {{ storeInformation.Fax }}
 • {{ storeInformation.Email }}

Stolthet och hantverk - hos Sahlbergs tak

I Skövde finns Sahlbergs Tak, som sedan juni 2014 drivs av Anton Bengtsson och Martin Ekström. De är i dagsläget fjorton anställda; sex takläggare, sex plåtslagare och två administratörer. Företaget arbetar med takentreprenad och utför allt inom takarbete, som t.ex takläggning med duk, papp, takpannor och byggnadsplåtslageri.

 

Dela:

Anton Bengtsson, delägare och ansvarig för plåtslageridelen på Sahlbergs Tak.

- Vi utför de flesta arbeten i egen regi, men även en hel del som underentreprenör i större projekt, säger Anton Bengtsson, som är ansvarig för plåtslageridelen på Sahlbergs Tak.

Gemensamt för båda arbetssätten är att det oftast är bråttom, då det oftast är vi som gör det sista arbetet för att färdigställa projektet. Därför är vi beroende av att rätt förbrukningsmaterial alltid finns på plats och i rätt mängd. Där är Würths service ovärderlig för oss.

Med ORSY sparas tid och pengar hos Sahlbergs

Sahlbergs Tak använder Würths servicekoncept ORSY. På verkstaden finns ORSY-hyllorna med ett lager av förbrukningsmaterial som t.ex. plåtskruv, fönsterblecksskruv, montageskruv, blindnit, borr, takflex (tätmassa) och markeringspennor m.m. Utöver detta köper de även bl.a. personligt skydd och sågblad från Würth.

- Tillsammans med Würths säljare Fredrik Ebersson har vi hittat en bra nivå på de artiklar vi behöver ha på lager, och Fredrik besöker oss varje vecka för att säkerställa att allt finns på plats i rätt mängd och vid rätt tillfälle. Detta fungerar bra både till större projekt och till underhållsarbeten, och sparar både tid och pengar åt oss. Skulle vi åka och handla förbrukningen på stan, skulle det kosta oss stora pengar räknat i förlorad arbetstid. Dessutom sparar vi väldigt mycket tid på att ha så få leverantörer som möjligt, då fakturahanteringen blir mycket enklare. Vi får en bra överblick och kontroll på det vi köper.

- Würths breda sortiment samt höga produktkvalitet, speciellt inom fästmaterial, är väldigt viktigt för oss, och det tillsammans med servicen de erbjuder var avgörande när vi valde Würth som leverantör. Vi vill alltid göra ett jobb som vi kan vara stolta över, och det ställer höga kvalitetskrav på de produkter vi använder.

Säker med fallskydd

Då många arbeten utförs på hög höjd köper de även fallskydd från Würth. Varje år lämnas fallskyddet in för besiktning i Würths butik i Skövde och personalen på Sahlsbergs Tak har även gått fallskyddsutbildning i Würths regi, vilken de var väldigt nöjda med.

Hitta en fallskyddsutbildning nära dig.

Hantverk med tradition

Sahlbergs Tak har även legotillverkning i plåt och jobbar mycket med detaljarbeten i gammal stil med handgjorda skarpa vinklar, handgjorda trattar m.m. På det sättet för de den gamla hantverkstraditionen vidare, och dessa produkter använd i stor utsträckning på äldre byggnader där det ställs stora krav på att de ska följa en för byggnaden tidstypisk stil.

- Som kuriosa kan jag nämna våra handgjorda rosor som vi började tillverka i vintras, när vi hade det lite lugnare under en period. Vi skapade en tävling på Facebook, där möjlighet fanns att vinna dessa tre rosor, och gensvaret blev enormt! Det var många som ville vara med och tävla, och efter det har vi fått många förfrågningar om att få köpa dessa. För oss är detta en fantastisk möjlighet att få använda vår yrkesskicklighet på ett lite annorlunda sätt, och det är väldigt kul att det är så många som uppskattar dem.