LOGGA IN MED DITT E-HANDELSKONTO{{serverResponse}}
{{ forgotEmailMessage }}
GLÖMT LÖSENORD

Butiksinfo

 • {{ storeInformation.Address }}
 • {{ storeInformation.ZipCode }} {{ storeInformation.City }}
 • Visa på karta

Öppettider

 • Vardagar: {{ storeInformation.HoursWeekDay }}
 • Lördag: {{ storeInformation.HoursSaturday }}
 • Söndag: {{ storeInformation.HoursSunday }}
 • Mer information och event!
Avvikande:

Kontakt

 • {{ storeInformation.Mobile }}
 • {{ storeInformation.Phone }}
 • {{ storeInformation.Fax }}
 • {{ storeInformation.Email }}

Så fixar du vindrutebytet

Det finns olika anledningar till att en vindruta behöver bytas. Det finns också olika verktyg och tekniker för detta. För att spara så mycket tid som möjligt tipsar vi om hur du kan gå tillväga på enklaste sätt och för bästa resultat.

29 april 2020
Dela:

Demontering

Innan du börjar med vindrutebytet behöver du demontera bort alla yttre delar för att lätt komma åt. Börja med att ta bort listen med den fyrdelade monteringskilen. Med den får du snabbt och enkelt bort clipsen. Monteringskilen är även skonsam och förhindrar att karossen deformeras eller skadas. För att säkerställa en säker demontering rekommenderar vi våra plastkilar.

Ta sedan bort vindrutetorkaren genom att lossa dammskydden med clipslyftaren, lossa därefter förskruvningen på torkararmen med spärrskaftet. Torkararmarna lossar du enkelt med vår torkarmsavdragare

Varning! Mötet mellan aluminium och stål orsakar kontaktkorrosion vid anslutningen. Använd Rostlösare Rost Off Plus eller motsvarande för att förenkla demonteringen.

Ta bort vindrutan

När det är dags att ta bort vindrutan kan du använda Würths Rutdemonteringskit. Ett system för en person som ger ett perfekt resultat. Eftersom du kommer att använda tråd och skydd behöver du inte ta bort några inre detaljer.

Vindrutan tas bort i följande steg:

1. Pressa insticksverktyget genom limbädden från insidan. Tips: Skydda karossen med vävtejp.

2. Fäst tråden i insticksverktyget och dra in tråd så långt att det räcker till rutans motstående hörn. Lägg skärtråden runt hela rutans kant och fäst fast den på lämpligt ställe. 

3. Fäst tråden i demonteringsverktyget och fäst mot glaset i motstående hörn. Optimal fasthållning garanteras om du använder pumpfunktionen tills det röda strecket ej längre är synligt. Flytta verktyget 3-4 ggr för att nå runt hela rutan.

4. Skär rent den gamla limbädden med skrap- och knivset.

 Se instruktionsfilmen nedan på Rutdemonteringskit Würth Mini.

Förbered och limma

Det är A och O att vindrutan limmas på en ren yta för att den ska fästa säkert och ordentligt. Var därför mycket noggrann i förberedelserna. Speciella rengöringsmedel från Würth hjälper dig.

Rengör karossflänsen och vindrutan. Använd Glasrengöring för att öka vidhäftningen. Matta ner glaskanten med slipduk eller motsvarande. Tips! Slippapper Arizona Diamond. Efterkontrollera med glasrengöring. 

Grunda karossfläns och vindruta. Applicera ett tunt lager Varioprimer på glaskanten och karossen. Varioprimer Safe + Easy fungerar som primer, aktivator på gammal limbädd, rostskydd mot kaross och som UV-skydd för limmet.

Bra att veta!

Använd sugkopparna för att provmontera den nya vindrutan på karossflänsen och bestämma rätt position.  Sätt fast en tejpbit till vänster och höger på vindrutan och karossen när du har bestämt det optimala läget för vindrutan. Snitta sedan tejpen och du har en tydlig markering för placering av rutan vid den slutliga monteringen.

Installation och montering av vindruta

Efter förberedelsen är det dags för det sista steget –  limningen. Würths Perfect Repair-produkter säkerställer ett övertygande resultat.

APPLICERA LIMMET: När primern har avluftat applicerar du limmet antingen på glaset eller karossen. Eftersträva en jämn fog.

MONTERA VINDRUTAN: Lyft och placera rutan i rätt position på karossen. Fixera med tejp mot karossen så att glaset inte glider ner. Tryck ned rutan mot karossen med handen för säkerställa tätning mot limbädden.

MONTERING: Du kan nu försiktigt börja återmontera lister och annan utrustning. Observera limmets "kör iväg tid" före flytt av fordon.

Under vår konceptsida Reparation/byte av vindruta finner du mer detaljerad information. Där kan du även se ett större urval av rekommenderade produkter vi erbjuder inom detta område.

Lycka till med ditt vindrutebyte!